Hoe ziet 300 gram groente per dag er uit?

Om optimaal gezond te blijven moeten we flink wat groente en fruit eten en eigenlijk meer groente dan fruit.Maar hoe ziet dat er nou eigenlijk uit, want als ik op het zakje van de veldsla kijk, dan zit daar maar 75 gram in, dus dan zou ik 4 zakken veldsla moeten eten om aan de juiste hoeveelheden te komen.

Dus ik dacht, dit keer doe ik eens geen recept, maar laat ik aan jullie zien wat ik zoal eet aan groente op een dag.

img_9731

Om te beginnen, neem ik op mijn nuchtere maag vaak een glas water met een uitgeperste citroen, ik drink dit met een rietje op, om mijn tanden te beschermen tegen het zuur van de citroen.

Daarna zet ik een grote pot rooibosthee, en begin aan mijn studie (natuurvoeding adviseur). Na een uurtje geleerd te hebben, neem ik een warme douce, kleed me om en ga een stukje lopen met de hond, het is nu half acht ( ik sta heel vroeg op). Bij terug komst ga ik denken wat ik voor ontbijt zal maken. Meestal is dat havermout met fruit of een boekweit pannekoek met banaan en kaneel of een bakje met alleen rood fruit zoals je ziet op de foto of soms ook een groene smoothie met banaan en spinazie.

Als lunch maak ik meestal een maaltijd salade met sla, kruiden en bonen met bruine rijst of ik maak een wrap met sla en hummus of ik bak een tofu met pizza kruiden en gebakken ui en champignons, ik gebruik daarbij bindsla als een broodje, zoals je op de foto ziet.

En als dinner eet ik meestal aardappels met groente en een salade met falafel balletjes of ik maak bami, nasi, noodels zoals ik op de foto laat zien, maar altijd weer met een salade. Ook drink over de dag meestal 2 soms 3 glazen groentejuice, soms ook wel wortel of bietensap.

img_9736

Als lekkers bij me bakje koffie s’avonds lust ik heel graag een stukje pure chocolade of een rijstwafel met chocola. In het weekend neem ik wel eens een glas wijn bij het eten.
Zoals je ziet eet ik bijna bij alles wel groente en zo kom je met gemak aan 300 gram groente.
Ik snap dat je het misschien wat veel groen vind overkomen, maar ik ben het zo al een tijdje gewend en misschien heel raar, maar zodra ik afdwaal van groente eten, merk ik dat direct in mijn energie.
Een voeding met veel mineralen is het beste wat een lichaam kan overkomen, dus ik zou zeggen probeer het eens en kijk hoe je je voel. Ik vermoed dat je dan de hele wereld aan kan!!

img_4267

Liefs Yvonne x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *