Viva Las Vega’s een Vegan Kerstmarkt in Rotterdam

Afgelopen weekend was ik voor het eerst op een Vegan Kerstmark in Rotterdam, Viva Las Vega’s. Een gezellig kerstmarkt met allerlei food trucks waar je je heerlijk tegoed kon doen aan allerlei lekkere vegan hapjes .
Zo heb je er een oude treinwagon die dienst doet als een vegan restaurant’Gare du Nord’, waar je super lekker kan eten.
Ik nam er een thee en een heerlijke soort wrap, die leuk opgemaakt was in de vorm van een kerstster.
Verder had je food trucks waar je heerlijk m(v)exicaans kon eten, maar misschien had je eerder trek in gewoon een ouderwets patatje met een groentekroket, geen probleem dat was er ook. Of wat dacht je van wat oliebollen met een glaasje gluwijn? In ieder geval qua eten was er keus genoeg.

IMG_6478

IMG_6489

IMG_6476

IMG_6483

IMG_6482

Daarnaast was er een grote hal, met kraampjes die allerlei spulletjes verkochten, waar ik het natuurlijk niet kon nalaten om wat trofee mee naar huis te nemen. In de hal moet ik er eerlijk bij zeggen, had wat meer kerstsfeer mogen uitstralen.

IMG_6505

IMG_6493

Dan was er nog de grote tent waar muziek gespeeld werd en een interessante lezing werd gegeven door Dos Winkel, die al 10 jaar op het eiland Bonaire woont en de achteruitgang van de oceaan met eigen ogen zag gebeuren. De lezing ging over de vervuiling door vooral plastic en het leeg vissen van de zee├źn. Ik heb er ademloos naar zitten luisteren, over hoe deze man door zijn passie voor duiken erachter kwam hoe het met de oceanen gesteld is. Ik raad dan ook iedereen aan om de film te bekijken ‘Sea The Truth’.

IMG_6490

IMG_6496

Zo kwam ik ook de Groene Meisjes tegen, twee hele spontane leuke meiden die ik al heel lang volg op hun blog. Ze schrijven veel over lekkere vegan recepten, die ik dan ook vaak heb gemaakt, vooral van de hummus recepten heb ik veel gebruik gemaakt.Ook weten ze bijna alle vegan eettentjes te vinden, zelfs in mijn eigen stad Rotterdam, waar ik geboren en getogen ben kom ik restaurantjes tegen waar ik nooit van gehoord had! dus als je van alles wilt weten over een groen leven, geloof me dan moet je hun blog zeker eens bezoeken, als je dat al niet deed.
Daarnaast hebben ze een heel leuk boek geschreven waarin je alles kan vinden over een mint groen bestaan.

IMG_6474

Al met al was het een zeer geslaagde dag en wens ik iedereen een fijne en diervriendelijke kerst!

IMG_6471

Yvonne x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *