Zwarte bonen brownie met cashewnoten

Toen ik vanmorgen uit me bed sprong en de vogels hoorde fluiten, wist ik het meteen…vandaag heb ik weer inspiratie om een lekker taartje te maken, of nou ja taartje, het werd een zwarte bonen brownie.
Waarom een brownie met zwarte bonen, nou omdat ik sinds een week of drie gestopt ben met tarwe, niet dat ik helemaal geen tarwe meer eet, maar ik besefte dat ik er iets teveel van at en dat het me geen goed deed, dus nu eet ik het alleen nog heel af en toe. Dus dan ga je andere alternatieven zoeken om toch een lekker tussendoortje bij de thee te krijgen. En het werd deze keer een heerlijke zwarte bonen brownie met cashewnootjes. En vooral als hij net uit de oven is en nog een beetje warm…hmmmmm…heerlijk!
Nou wil je vast het recept weten, ik kan je verklappen het is in 10 minuutjes gemaakt en 30 minuutjes in de oven. Ondertussen drink ik een kop rooibos thee en lees de krant en dan gaat het belletje van het klokje alweer van de oven en is de brownie klaar, zo makkelijk! Ook lekker voor bij een hightea en natuurlijk binnenkort voor de paasdagen.
Dus tarwevrij, zonder suiker en vegetarisch, wat wil je nog meer!

img_9498

ZWARTE BONEN BROWNIE
( 8 STUKJES, 10 MINUTEN BEREIDINGSTIJD, 30 MINUTEN WACHTTIJD)

– 1 BLIK ZWARTE BONEN ( UITLEKGEWICHT 225 GRAM)
– 9 ONTPITTEN DADELS
-2 EIEREN
-3 EL OLIJFOLIE
-70 GRAM CACAO
-1 TL VANILLE
-2 TH BAKPOEDER
– eventueel kan je er wat hazel-cashew of walnoten overheen strooien.

Verwarm de oven voor op 180gr. Laat de bonen uitlekken. Mix de bonen samen met de dadels, en olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg cacao, vanille en bakpoeder toe en mix het geheel tot een glad beslag. Vet een bakblik of cakevorm in of gebruik bakpapier en giet het beslag hierin. Bak de brownie in 30 minuten in de oven; als een sateprikker er net niet schoon uitkomt is de brownie klaar. Een beetje klef zijn brownies namelijk het lekkerst. Laat de brownie afkoelen-of eet hem nog een beetje warm net als ik en snijd hem dan in ongeveer 8 stukjes.

img_9496
Ik zeg geniet en laat de lente-en pasen maar komen!!

Yvonne x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *