Yvonne

IMG_4774

Mijn leven in een hokje!

I am vegan, vegetarier, rawfooder… al together!

Laat ik allereerst beginnen met 100% vegan bestaat niet, dus vergeet de illusie dat je 100% vegan wilt zijn.
Ten tweede ieder mens is anders en reageert anders op een bepaald voedingsmiddel.
Wat voor jou perfect werkt, kan voor mij gezondheids problemen opleveren (wat bij mij ook gebeurde toen ik vegan ging eten).
Dat is ook de reden dat ik van mening ben dat een vegan lifestyle, absoluut niet voor iedereen is weggelegd. Uiteindelijk bestaan er ook geen vegan culturen op de gehele wereld, wel vegetariërs ,zoals bijv. in India en dan vaak vanwege spirituele overtuigingen zoals die van hindoeïsme en boeddhisme .
Het veganisme is dan ook een ideologie, die gebaseerd is op respect voor dieren en milieu, wat ik overigens een zeer nobel streven vind.
Maar het kan ook verkeerd uitpakken, zoals in dit verhaal. Een verhaal over een kitten die door de menselijke veganistisch ideologie bijna fataal is geworden. Het diertje kreeg namelijk  elke dag een 100% plantaardige voeding voorgeschoteld.
Deze mensen hadden vast hele goede bedoelingen voor dit diertje, maar het laat ook zien hoe de gevaren van menselijke ideologie die men op hun huisdieren forceert erg gevaarlijk kan zijn.
Een kat is een strikte carnivoor die niet kan overleven zonder vlees. Dus wees gewaarschuwd een hond of kat is een carnivoor en geen  100% planteneter.
Maar nu de vegan lifestyle zo’n ontzettende hype aan het worden is, vind ik het toch wel belangrijk om je te laten zien dat balans in je voeding ontzettend belangrijk is  en daarom wil ik op deze vernieuwde veganlife blog recepten gaan schrijven voor zowel vegans als voor vegetariërs als wel rawfooders. Gewoon om te laten zien dat starheid of dogma heel verkeerd kan uitpakken, het draait namelijk allemaal om de balans.
Dus geniet en laat je niet gek maken door de vegan police, want alleen jij bepaalt wat goed voor je is en geloof me ook dan ben je goed bezig voor de dieren en het milieu.

Welkom op mijn blog!

Yvonne x

5 thoughts on “Yvonne

 1. Goedemiddag Yvonne. Allereerst gefeliciteerd met je site! Prachtig initiatief. Ik hoop dat je meer en meer volgers zal krijgen. Zelf ben ik ook al een aantal jaren bezig met een gezondere manier van leven. Ik heb een bio moestuin en woon midden in de bossen waar veel kruiden in de natuur voorkomen. De doelstelling is om alleen producten uit onze eigen omgeving te gebruiken. Dus bijvoorbeeld geen super food uit China. Ook om het voor de minder bedeelde mensen mogelijk te maken om gezond te leven. Wat ik je wide melden is het volgende, je gebruikt geen tarwe meer schrijf je. Heb je ook wel eens Teff meel gebruikt? Zeer gezond! Het van nature glutenvrije graan heeft één van de kleinste korrels in de wereld, ongeveer 150 korrels teff evenaren de grootte van één korrel tarwe.
  Doordat de korrels zo klein zijn worden ze in hun geheel vermalen tot volkoren meel en blijven de zo belangrijke voedingsstoffen als vezels, mineralen en vitaminen behouden. Het heeft daarnaast de bijzondere eigenschap energie langzaam en efficiënt aan het lichaam af te geven.
  – See more at: http://teffcentre.nl/meel#sthash.0NnOgpri.dpuf
  Ik geef ook regelmatig workshops. Terug naar de basis van leven en zelfvoorzienend leven. Ik zou het leuk vinden als we wat van onze ervaringen kunnen uitwisselen. Je kan me vinden op facebook- Bert Eekhof en Briljant Resort Hongarije en Lambertus Organic Food . Ik wens je nog prettige dagen. Met vriendelijke groet vanuit een zonnig en warm Hongarije, Bert.

  1. Hallo Bert, hartelijk dank voor je leuke reactie. Wat leuk om te zien dat er steeds meer mensen bezig zijn met bewust en gezond leven en terug gaan naar de basis. Wat betreft het Teff meel daar heb ik wel van gehoord en over gelezen, maar nooit zelf gebruikt misschien een idee om dat eens te gaan proberen, dank je wel voor de tip. Verder heb ik een facebook pagina waar ik met regelmaat wat schrijf over gezondheid bewust leven en veganisme , de link van mijn veganlife facebook is te vinden bovenaan de rechterkant van de blog.
   Ik wens je nog hele mooie dagen.

   Yvonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *